Friday 5 November 2010

Kanelipullat Tanskalaisittain


Tässä tulee lempipullareseptini, ja pullat ovat tietenkin kanelipullat! Tanskalaiset korvapuustit eivät muuten ole hirmu erilaisia suomalaisiin verrattuina, muutenkuin sillä että niissä ei ole kardemummaa, ja taikinaan on lisätty vaniljakreemijauhetta, mikä mielestäni tuo kivaa täyteläisyyttä pullaan. Täällä Englannissa kaikki korvapuustit siis ovat näitä tanskalaisia versioita, ja joihin itseasiassa olen aivan hulluna tällä hetkellä (slurps!). Missä ikinä haistankin tuoreen kanelipullan tuoksun, minun on pakko mennä vähintään katsastamaan kuinka hyviltä ne näyttävät, ellen sitten sorru ostamaan ja syömään niitä! Suosittelen siis maistamaan!


Kanelipullat

Taikina:

50g voita
300 ml lämmintä maitoa
25g tuoretta hiivaa
1 muna
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
90g vaniljakreemi jauhetta
500g vehnäjauhoja

Täyte:

150g fariini sokeria
100g pehmeää voita
2 tl kanelia

Pullien valmistus (Taikinasta tulee noin 30 pientä pullaa, tai noin 25 isoa)

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiivan kanssa.

2. Lisää muna sekä sulatettu ja jäähdytetty voi. Lisää myös sokeri ja suola.

3. Lisää vaniljakreemijauhe sekä vehnäjauhot vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa kunnolla kunnes jauhot ovat sekoittuneet hyvin, ja jätä nousemaan noin 30 minuutiksi.

4. Sekoita täyteainekset keskenään.

5. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

6. Jauhota työalusta ja kauli taikinasta suorakulmion muotoinen levy. Mitä ohuempi paksuudelta sen parempi.

7. Levitä täyte taikinan päälle tasaisesti, ja rullaa taikina pitkulaksi.

8. Leikkaa pitkula noin 2cm levyisiksi palasiksi ja asettele pullat leivinpaperin päälle. Anna nousta vielä 30 minuuttia.

9. Sivele pullat kevyesti vatkatulla kananmunalla ja paista uunissa 10-15 minuuttia kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

Voit vielä halutessasi koristella pullat paksulla vanilja-aromilla maustetulla tomusokeri-vesiseoksella. Ja eikun herkuttelemaan!

1 comment:

  1. Hei!

    Tämä resepti vaikutti niin kivalta, että päätin tänään tytön kanssa kokeilla näiden leipomista. Kaappiin oli sopivasti jäänyt vaniljakreemijauhetta viime synttäreiltä, joten ainekset olivat kasassa. Minulla vain ei taikinaan riittänyt tuo 500 g jauhoja, vaan niitä piti jälkeenpäin lisätä vielä melkoisesti, ettei taikina jäänyt ihan löysäksi. Myös täytteen teossa oli hieman ongelmia, kun sokeri oli paakkuuntunutta ja voi kun oli vain reseptin mukaan pehmeää, ei seosta olisi millään saanut levitettyä taikinan päälle. Sulatin siis täytteen kuumavesi -hauteessa. Rullausvaiheessa taikina jäi kiinni pöytään, vaikka pöytä oli jauhoitettu ja taikinaankin lisätty jauhoa. Rullasta tuli sitten hieman muhkurainen ja epätasainen ja leikkaamistani kierteistä ei tullut läheskään yhtä kauniita, kuin tämän reseptin kuvan pullat. Uunissa täyte levisi pellille ja "karamellisoitui" ja kiekot röpsöttivät, mutta jokatapauksessa maultaan olivat hyviä ja tytön kanssa sanottiinkin niitä "ruusupulliksi"... :-D

    ReplyDelete